Grote mensen dingen

De zoektocht naar doen wat er toe doet

Ik werd laatst vijfendertig. Zo’n leeftijd waarvan ik vroeger altijd dacht dat ik het dan allemaal wel zou weten. Dat ik grote mensen dingen zou doen zoals alle grote mensen dat deden.

Nu ben ik op dat punt waarvan ik vroeger altijd dacht dat ik het dan allemaal wel zou weten, zonder echt te weten wat ik nou eigenlijk allemaal doe. Want hoewel ik weldegelijk een heel aantal dingen heel zeker weet, voel ik ook de drang het om te gooien, op te schudden, iets teweeg te brengen en te doen wat er toe doet.

Dus hier sta ik, op mijn vijfendertigste, aan het begin van een nieuwe zoektocht in vrije vormen van 365 dagen onbetaald verlof. Dat voelt ergens doodeng, zo zonder waterdicht en concreet plan, maar maakt vooral nieuwsgierig naar wat er allemaal kan. Ik verwacht dan ook een goedgevulde reis met gedetailleerde observaties, dwars door hersenspinsels en langs zelfontwikkeling, droomscenarios en realitychecks. En waarom zou ik dat allemaal voor mezelf houden als reizend rondneuzen ook met deelgenoten kan?

Start de tijd, enjoy the ride <3

Renée

#sabbatical #speurtocht #soulpurpose

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *